CONEIX, PRÀCTICA I DOMINA AMB RICARDO CARRILLO

8 de febrer del 2017
Segle IV abans de Crist, estava un dia Aristòtil a sa casa, concretament a la banyera, i observant, observant per la finestra es va  adonar que passava un carro per davant de sa casa i en girar-se, va veure que el carro estava reflectit a la paret de darrere d'ell però del revés. Tot sorprés per aquest fenomen, va indagar i arribar a la conclusió de què els rajos de sol que penetren a una caixa tancada a través d'un foradet en una de les seues parets formen una imatge en la paret oposada a la qual s'ha format l'orifici i aquesta paret és la que projecta la imatge.
 Amb aquesta anècdota del filòsof i cièntific grec, Ricardo Carrillo ha començat la seua visita a la nostra classe. Quina sort poder comptar amb la seua presència: finalista  i guanyador de premis europeus de fotografia, nominat als Goya per retrats, ponències per moltes ciutats i països...i tot gràcies al iaio de Joan, que és molt amic i company de fatigues de Ricardo.



Bé, amb l'anècdota del díscipul de Plató, Ricardo ens ha explicat què és una camara fosca, també ens ha descrit el procés dels seus invents casolans i com ha fet per a fabricar una càmera. Sobretot,  ha captat la nostra atenció amb les seues explicacions. 



 Mira! Veig la finestra de darrere!!!

 Ja veus, amb un potet de formatge fresc et pots construir una càmera....
Ara ens mostra una càmera estenopeica més elaborada...



 Es veu el cotxe del revés!!!!!



Ara ens ha mostrat un altra càmera  i aquesta ja està molt més elaborada...
 Ara ens mostra la càmera que va aconseguir en guanyar un premi de fotografia a Nicòsia, un autèntic tresor.




 Ens ha dut moltíssimes càmeres




A més, ens ha preparat una projecció amb les seues fotos per explicar-nos nocions de composició, regles bàsiques per ordenar una imatge. També hi havia una mica d'història. Fins i tot, ens contat històries de viatges a Portugal on havia de fotografiar els costums dels paisans. Sobretot ens ha motivat al màxim per traure el fotògraf que tenim dins.


Moltes Gràcies Ricardo, esperem que vingues a veure la nostra exposició.
Navarro,  moltíssimes gràcies! 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada