COM ET SENTIRIES TU SI...?

17 de febrer del 2017




L'empatia és la capacitat de llegir als altres. L'empatia és una habilitat que podria entendre's com una qualitat extraordinària que consisteix a ser capaç de posar-se en la pell de l'altre per a comprendre el que l'altre està sentint i el que està pensant.

Per tal de desenvolupar aquest talent a la classe en primer lloc hem practicat una tècnica d'aprenentatge cooperatiu: la lectura compartida on es plantejava una situació d'una xiqueta el dia del seu aniversari.

Hem preparat uns teatres on cada grup havia de representar una situació on apareguera l'empatia i per això havíem d'inventar una història, personatges, diàlegs i decidir vestuari. L'obra no podia ser llarga però si havíem de mostrar un exemple clar d'aquesta capacitat.



El primer grup format per Lucia, Zahir, Sergi i Raúl han intentat fomentar l'empatia per la mestra, ja que moltes vegades ella parla i la resta no l'escoltem mentre quan nosaltres parlem sempre ens agrada que ens escolten.



Desprès Joel Leida s'han posat en el paper d'un rodamón que no te diners, el qual ha rebut ajuda dels personatges que representaven Betlem, Sara i Izán..."si no tinguérem diners, també ens agradaria que ens ajudaren"



Seguint amb el tema de la falta de recursos, Júlia, Christian, Mouad i Joel Roselló han anat una mica més lluny i s'han atrevit a salvar al pobre dels lladres que li estaven furtant.



I per últim, Joan, Manuel, Salma i Aarón han presentat a motoret, un xiquet que és rebutjat perquè no para de córrer però quan ens rebutgen a nosaltres, ja no fa tanta gràcia. Encara sortl que sempre hi ha algú disposat a ajudar i millorar les relacions entre tots per poder passar-ho bé.





Si feu un clic a aquest enllaç podeu gaudir de les nostres representacions.


Ens ha agradat tant que hem decidit fer a la classe una cadena de l'empatia igual que la d'aquest vídeo tan bonic que hem vist per aprendre una mica més. Ara sols falta que utilitzem aquesta competència durant molts dies i situacions de la nostra vida.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada