L'ART DE SABER MIRAR PER A SABER CREAR

26 de febrer del 2017

La composició en fotografia és la disposició d'elements i subjectes dins del quadre. 

 En aquesta part del projecte,  ens ha tornat a acompanyar Toni Alacreu (el pare de Betlem) per a poder aprendre totes les regles, trucs i consells per a traure les millors fotografies quant a composició. Hem conegut les lleis de la percepció i quina relació tenen amb la fotografia. 


La llei de la figura i el fons, la llei de la proximitat, la de la continuïtat, la regla dels terços, la proporció àuria, la força de les línies, de donar-li aire a una fotografia, la llei de tancament, la de semblança i la d'agrupament,etc. Totes elles són regles de percepció que ens ajuden a entendre perquè unes fotos són millors que unes altres i com pot afectar a l'espectador l'estímul visual que el fotògraf plasma en la imatge.
 Mireu a Betlem com està ubicada a una espiral....

I com no, per a recordar-ho hem fet un exercici per a veure si érem capaços de reconèixer aquestes regles de fotografia.



Per comprovar si hem encertat, hem fet el showdown amb les pissarretes, un joc per corregir on tots escrivim la resposta a una pissarreta i quan la mestra diu "alce", mostrem tots el que pensàvem i desprès al baixar la pissarra, la mestra diu la solució correcta. 
Si voleu veure com és aquesta tècnica d'aprenentatge cooperatiu, feu clic en aquest enllaç.


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada