ORELLES DE PAPALLONA

15 de març del 2017
"- Mare, tu creus que sóc una orellotes?
- No, filla. Tens orelles de papallona.
- Però, com són les orelles de papallona?.
- Doncs són orelles que voletegen sobre el cap i pinten de colors les coses lletges".

Tenir les orelles de pàmpol, els cabells indomables, ser molt alt o molt baix, prim o gros, vestir una mica diferent. Qualsevol cosa és motiu de burla per als més menuts. Això és el que li va succeir a la Clara, que va haver d'aprendre a fer-se forta per ella mateixa. És per aixó que Luisa Aguilar i les il·lustracions d'André Neves han aconseguit crear un llibre fantàstic per ensenyar una forma original de respondre a qualsevol tipus de burla.

 Alguna vegada tots hem arribat a classe plorant o enfadats per què ens havien insultat, també és possible algú s'haka sentit ferit o acovardit per què estaven qüestionant la seua estatura o la mida de les seues orelles i per mès que digues "no faces cas", això no sempre és fàcil. Ajudar a un xiquet en aquesta situació no és fàcil i la mare de Mara ho fa fet d'una forma excel·lent, ha tret importància a l'assumpte fent veure a Clara què tenir les orelles grans no és dolent, al contrari sempre hi ha una part meravellosa d'aquest tret. A partir d'aquesta reflexió, cada vegada que un xiquet insulta a Clara, aquesta troba una bona resposta per donar-los.
 Clara sempre troba una resposta positiva i imaginativa, sempre fa front i respon contenta. 


A nosaltres aquest llibre ens ha encantat, a alguns de nosaltres ens servirà molt. Hem arribat a la conclusió que aquest llibre va dirigit a aquelles persones que alguna vegada els han insultat, per veure que no passa res, que tots som diferents i hem aprés com hem de respondre, com he de guanyar a la persona que està intentant ferir-nos, ja que si respirem, contestem tranquils veient la part positiva, aquell que està burlant-se sentirà que perd el temps i no ho tornarà a fer.


Hem fet moltes recomanacions: a xiquets que es burlen de nosaltres, xiquets d'altres classes que sempre està clavant-se en altres o altres companys que han d'aguantar insults i tots, des del primer fins a l'últim, hem sentit admiració per Clara i hem optat per viure amb aquesta actitud que tants disgustos ens estalviarà.

Si s'heu quedat amb ganes de veure el conte, en aquest vídeo que han elaborat els xiquets d'una escola de Saragossa, podreu gaudir una estona. 
- "Mara ets una orellota! i ara ens diràs que són orelles de papallona?
- "No, només són orelles grans!, però no m'importa!"

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada