TRENFUGIADOS

20 de març del 2017
Trenfugiados és un àlbum il·lustrat entretingut, que sap captar l'atenció del petit lector, i al mateix temps li explica de forma senzilla una problemàtica molt actual: la dels milers de persones que es veuen obligades a abandonar la seua llar perquè allí ja no és possible viure. Tal com està narrat, el llibre serveix d'aprenentatge i d'objecte de debat, ja que nosaltres podem comentar amb els nens què saben sobre els refugiats i què farien ells, aprofitant per a explicar la nostra visió de tan complicada situació.


Les seues  il·lustracions són molt bóniques, suaus i delicades, les quals ens porten directament a la calor de la llar, un lloc acollidor i tradicional, del qual podem imaginar la seua olor. Un lloc on poder-nos refugiar i protegir-nos juntament amb la nostra família. Al text apareix la iaia com a nucli vertebrador i s'aprecia la importància de deixar que els nens s'expressen i interpreten el món en el qual vivim.

Nosaltres personalment recomanem aquest llibre a tots els polítics que no accepten les diferències entre persones, a aquelles persones que entren en guerres abans d'arribar un acord, ja que es tant simple com parlar i posar-se d'acord, també demanem una mica d'empatia: a ningú ens agradaria estar en guerra i si intentem buscar un lloc tranquil, que ens neguen l'entrada. Entre tots hem d'intentar acollir i ajudar a aquelles persones que ho necessiten.

Si voleu saber una mica més sobre les nostres reflexions, mireu aquest vídeo i entendreu com els xiquets som capaços de fer allò que no fan els grans. 

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada