PERDUTS A LA CIUTAT

23 de març del 2017
La ciutat és un dels símbols més característics de la societat moderna, hi acudeixen cada any milions de persones buscant una vida millor econòmicament i més lliure socialment i culturalment, fins a tal punt que, actualment, més de la meitat de la humanitat vivim en espais urbans. Les ciutats són la punta de llança de les experiències més destacades i dels comportaments més audaços, el lloc del màxim desenvolupament de les arts. Per això, són molts els artistes que tenen com a element central dels seus treballs la vida en les ciutats, unes ciutats enteses (sovint), com un collage de multitud de records i vivències discontínues i fragmentades, com un laberint confús en què els habitants s’encreuen immersos cada un en els seus pensaments. La idea central d’aquesta exposició és la d’exhibir un gran nombre d’obres que ens permeten conéixer les múltiples visions, els diferents espais i la gran quantitat d’existències humanes que han conformat la vida en les ciutats, en l’últim segle, a través de les obres de la col·lecció de l’IVAM. Entenent que la més diàfana explicació de la vida urbana no es troba tant en les obres que tenen pretensions de mostrar-ho tot, sinó en les imatges més subjectives basades en la fragilitat de l’instant i en el fulgor del desig. Es tractaria, per tant, que ens deixàrem portar pels nostres passos i recorreguérem l’exposició sense seguir els camins trillats per a així tindre la capacitat de perdre’ns i poder descobrir la pròpia ciutat de cadascun/a.
Amb aquesta ressenya tan interessant, tots els xiquets de 4art A. junt amb Laura, Toni Alacreu i Juan Navarro hem anat a València, concretament a l'IVAM, a gaudir de l'exposició "Perduts a la ciutat",
per tal d'aprendre de fotografia, de com està organitzada una exposició, quins elements hi podem trobar, com exposen els artistes i quines emocions ens podem trobar per una ciutat.


Al'autobús estàvem emocionats imaginant que ens anàvem a trobar i divagant, Maria ens havia posat un vídeo a la classe i la pàgina web de l'exposició i estàvem ansiosos per arribar. Però abans havíem d'esmorzar a un dels llocs més agradables de València: els jardins del riu Túria.


Allí ens hem trobat a uns xics fent acrobàcies amb la bici i ens han captat tot el nostre interés i admiració

 Izan ha agafat la càmera de Maria i ha gaudit fent ràfegues per immortalitzar allò que estava observant....


Després ens hem dirigit al Institut Valencià d' Art Modern on ens esperaven dos guies molt amables per acompanyar-nos durant tota la visita i aconseguir que aprenérem al màxim.




Toni i Juan ens han anat explicant i assenyalant tot allò amb què ens havíem de fixar





Pintures, fotografies, escultures...fins i tot algunes fetes de deixalles!!
 i ara arriba l'hora que hem d'aconseguir reproduir allò que alguns artistes diuen escultura




l'exposició és molt interessant i ens està agradant moltíssim







i la part on més emocions hem trobat

i per finalitzar la part que a molts ens ha impactat: llibres penjant del sostre amb històries de gent que s'ha perdut per la ciutat
a l'eixida ens hem fet diverses fotos de grup
 la formal i la divertida
Després hem anat al parc de capçalera per a dinar encara que allí les que s'han posat les botes han sigut les "tenques"



i per concloure el dia hem estat jugant al vaixell aventurer que hi havia al parc









 Hem acabat esgotats....
 però molt contents

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada